GLAD STUCWERK

Glad stucwerk: een luxe en ruimtelijke uitstraling

Glad stuc- of pleisterwerk is een strakke afwerking van een wand of plafond. Door de luxe, ruimtelijke uitstraling is deze wandafwerking zeer populair. De bewerking met gips is éénlaags en wordt gebruikt voor het vlak en glad afwerken van wanden en plafonds. Glad stucwerk vormt vaak de basis voor een verdere afwerking met latex (sauzen) of decoratieve stukadoorstechniek.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is een veel gebruikte term voor glad gemaakte wanden en plafonds. Bij een ongelijke ondergrond is veel pleister nodig om het oppervlak te egaliseren; deze manier van gladmaken wordt raapwerk genoemd (6 tot 10 millimeter). Bij een dunne laag pleister (1 tot 6 millimeter) spreken we van pleisterwerk. Wanden zijn zonder verdere afwerking geschikt om geschilderd te worden. Glad gestucte muren geven een moderne look aan de ruimte, omdat sausklaar stucwerk spatzuiver, kaarsrecht en zeer glad is.

Door de wanden volledig vrij te maken van oneffenheden krijgt u een strak eindresultaat. Glad stucwerk is alleen geschikt voor afwerking binnenshuis. De dikte varieert van 2 tot 20 mm.

Glad stucwerk is geschikt voor diverse ondergronden, zoals bestaande wandafwerkingen, beton, steen, gips- en stucplaten.

Comments are closed.