FAQ

Q?

Gaat de stukadoor behangen of sauzen na het aanbrengen van een behang- of sausklare afwerking?

A.

Nee, de stukadoor brengt alleen het stucwerk aan. Alles wat daarna nog op de wand of het plafond komt is voor de betreffende aannemer, zoals bijvoorbeeld de schilder.

Q?

Kan een stukadoor het stucwerk repareren?

A.

Wanneer u scheuren en andere beschadigingen aantreft op uw stucwerk kunt u dit laten repareren. Reparatiewerkzaamheden brengen kosten met zich mee; deze zijn uiteraard lager dan stucwerk vernieuwen.

Q?

Kan ik gipsplaten op een bestaand of nieuw plafond aanbrengen dat gestukadoord moet worden en zo ja, welke?

A.

Ja. U kunt hiervoor het best 'stucplaatjes' gebruiken: gipsplaten van 40 x 200 cm. Deze zijn smaller en daardoor veel handzamer dan gewone gipsplaten. De stucplaatjes brengt u -zo strak mogelijk tegen elkaar- in steensverband aan (zoals metselwerk).  Houd 30 cm afstand tussen de aan te brengen schroeven.

Q?

Wat is het verschil tussen behang- en sausklare wandafwerking?

A.

Behangklaar: het stucwerk is geschikt voor een afwerking met behang of een sierpleister.
Sausklaar: het stucwerk is geschikt voor een afwerking met latex verf.

Q?

Ik krijg een nieuwe keuken en of vloer. Moet dit voor of na het stucwerk worden geregeld?

A.

De meest ideale volgorde is om te starten met het stucwerk, plaatsen van de keuken, het leggen van de vloer en als laatste eventueel sauswerk.
Echter, bij afwerkingen zoals spachtelputz, granol, barokpleister of een willekeurig soort spuitwerk moet altijd eerst de stenen vloer erin. Dit in verband met spatten bij bijvoorbeeld het inwassen van de voegen.

Q?

Hoe lang moet stucwerk drogen?

A.

Ziet u donkere plekken? Dit betekent dat er nog vocht in het behandelde oppervlak aanwezig is. De tijdsduur van het drogen is afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en de dikte van het aangebrachte stucwerk. Gemiddeld zijn na 48 uur alle donkere plekken verdwenen. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat niet alle oppervlakken in alle ruimtes gelijkmatig kleuren of drogen. Neem gerust contact op, we zorgen voor een oplossing.

Q?

De stukadoor gaat starten met de klus. Moet ik de betreffende ruimte(s) leeghalen?

A.

Ja. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken is het noodzakelijk dat de ruimtes zo leeg mogelijk zijn.

Q?

De stukadoor gaat starten met de klus. Moet ik zelf alles afplakken?

A.

Nee. De stukadoor plakt de betreffende ruimtes professioneel af.

Q?

Wat zijn de prijzen van stuc en/of pleisterwerk?

A.

Stucwerk is maatwerk. De prijs is o.a. afhankelijk van het gewenste aantal meters en de ondergrond (soms is een voorbehandeling nodig). Voor een snelle prijsopgaaf kunt u een prijsbenadering opvragen.

Q?

Gaat de stukadoor meteen aan het werk bij een eerste afspraak?

A.

Nee. Bij de eerste afspraak op locatie wordt de klus opgemeten en uw wensen en mogelijkheden op elkaar afgestemd. Na afloop ontvangt u vrijblijvend een offerte: aan de hand van deze offerte maakt u wel of geen vervolg afspraak.