Spachtelputz

Spachtelputz is de meest voorkomende vorm van sierpleister

De structuur van spachtelputz is gelijkmatig en verkrijgbaar in grofheden variƫrend van 0,5mm tot en met 2,0mm, zodat u de keuze heeft uit verschillende structuren. De grofheid wordt bepaald door de grootte van de korrel in het materiaal.
Een grote korreldikte geeft een grove structuur, maar de uitstraling is altijd rustig en evenwichtig. Sierpleisters zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Wanneer u bij de bouwmarkt een kleur voor uw kozijnen heeft uitgekozen dan kan de sierpleister in vrijwel dezelfde kleur worden geleverd.
Houdt er bij kleurbepaling altijd rekening mee dat door de structuur van de sierpleister kleuren anders kunnen uitpakken dan dezelfde kleur op bijvoorbeeld een glad gelakt kozijn.

Droogtijd Spachtelputz

De droogtijd is 24 uur. Het is hierbij van belang dat de ruimte goed geventileerd wordt zodat vocht het stucwerk sneller verlaat. Dit geeft het mooiste resultaat.

Spachtelputz schoonmaken

Spachtelputz schoonmaken? Deze sierpleister is onderhoudsvriendelijk: een borstel en lauw water zijn in de meeste gevallen al voldoende om vlekjes en krassen uit het oppervlak te verwijderen. In extreme gevallen gebruikt u een sierpleisterreiniger. Behandel dan het volledige oppervlak om kleurverschillen in het stucwerk te voorkomen.
Wilt u in een latere verbouwing de kleuren van uw huis veranderen? Geen probleem, de sierpleister is ook gemakkelijk overschilderbaar.

De voordelen van spachtelputz sierpleister op een rij:

  • Boen- en stootvast materiaal
  • Aan te brengen in iedere gewenste kleur
  • Kleurecht (geen kleurverschil bij kleine beschadigingen)
  • Geschikt voor binnen en buiten

Comments are closed.