Buitengevels

Buitengevels stucen

Buiten stucwerk wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor het verfraaien van een oude buitengevel of het oplossen van een probleemgevel. Één van onze specialiteiten is het aanhelen, oftewel vervangen van monumentaal gevelstucwerk, schiftingen en dergelijke. Door toepassing van kleine bouwdetails behoudt een gebouw zijn karakter en uitstraling.
Ook nieuwbouwprojecten worden steeds vaker voorzien van gestucte gevels om een woning een strakke of juist rustieke uitstraling te geven.

Buiten stucwerk biedt de keuze in verschillende soorten afwerking:

• Glad of fijn afgeschuurde cementgebonden afwerking
• Glad of fijn afgeschuurde natuurlijke kalkpleisters
• Gevel isolatie met eindafwerking: schuurlaag of spachtelputz
• Injectiebehandeling tegen optrekkend vocht

 Probleem gevel

Schimmel

Schimmel

Het aanbrengen van buiten stucwerk is niet alleen belangrijk om uw gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden, maar biedt ook bescherming tegen ‘optrekkend vocht’.

Optrekkend vocht kan ontstaan door condensatie binnenshuis en bij het stijgen van het grondwaterpeil. De gevolgen hiervan zijn loslatende pleisterlagen,  schimmelvorming en zoutuitbloei.

Injectiebehandeling

Dit type probleemgevel wordt door ons behandeld met een geconcentreerde injectiecreme, RC DRYGEL 74. Deze injectiecreme zorgt voor een doeltreffende behandeling tegen optrekkend vocht in de muren.

Afbladderende pleisterlaag

injectiebehandeling met drygel

 

 

 

 

 

 

De creme is een emulsie hoofdzakelijk bestaand uit 74 % silanen, siloxanen en prepolymeren geëmulgeerd in water. Door de overgangsfase van gel naar een dampfase, verspreidt RC DRYGEL 74 zich optimaal in de geïnjecteerde muur, hierdoor ontstaat een waterdichte sperlaag. De optimale diffusie (verplaatsing van deeltjes) zorgt ervoor dat RC DRYGEL 74 het mogelijk maakt om muren met holtes, barsten en scheuren maar ook holle betonblokken en materialen als snelbouwsteen en cellenbeton te behandelen.

Comments are closed.